Men så kom den då...

Ja då äntligen natten till idag så kom då ÅSKAN, med regn regn som vi så väl behöver den här årstiden.
Det verkar som att vårfukten skulle räcka till, jag vet, men kommer inte regnet så här på våren ....
Vi har ju fått ner en del av sättlöken och den behöver fukt den.
Åskan ska ju enligt det gamla vara bra om våren, som en farbror sa en gång:
"Åskregnet på våren är som att sprida ut NPK på vallarna" vi får väl se om det får gos effekt även denna vår.
 
Synd är ju att ÅSKAN tog med sej lite av den goa värmen, och att det liksom blev till att blåsa kalla vindar.
Jag tycker ju om värmen både för mej själv och växterna, och vi har ju inte lite trångt i växthuset, skulle kanske satt upp ena båghuset , men får vi till några drivbänkar till så borde vi klara oss. Drivbänkarna är ju lite mer snabbare att ställa i ordning än ett växthus ändå. 
Enligt prognoserna så ska det visst komma mer regn under nästa dygn så potatisen får väl vänta någon dag  till på att komma i jorden.
 
Fåren vill verkligen komma ut nu, dom som är kvar i fårhuset verkar lite irriterade över att som inte har nåt riktigt grönt att sätta tänderna i. Men ännu så återstår det en lammning så vi får väl vänta ut den tackan, kan ju vara över till imorgonbitti. Och så himla grönt är det ju ändå inte, men vet vet nu efter åskregnet så smäller det kanske bara till. Det återstår ännu lite stängsling men Erling är ju allt bra på att få till det, så ....
 
 
 

Nu finns det hopp...

 
Visst ser det hoppfullt ut fast betet är mer brunt än grönt, skönt att det finns att mata extra med.
Grönsakslandet är harvat, vitlöken har äntligen kommit upp, vansinnigt sent men dock...
Första "lasset med dynga" har körts ut i dag.
I morgon hoppas jag på att få ner lite lök, det kommer ut en tjej som vill lära sej mer om att odla mm
som gärna hjälper till. 
Om allt går bra så får vi nog så lite morötter de närmaste dagarna, tog tempen på jorden i dag och det ser bra ut, alldeles snart så går nog både bondböna, sockerärt och bönor att så. Får kanske skydda mot frosten.
I växhuset så växer det så det knakar;
 
Sallat som är på G, första sådden gick inte alls bra så jag sådde om med frö från samma påsar och i samma jord och vips så funkade det. Nu blev jag en vecka sen på grund av detta men med lite tur så ordnar det sej nog.
 
Sallat som baby, sju dagar efter sådd, det syns inte så bra men karatärsbladen börjar komma.
 
 
Visst är dom härliga, små basilika som är röd, har ju giver sått några till sorter också.
 
 
Persilja, den var också lite svårflörtad denna vår.
 
I fårhuset så är snart lammningen över för denna gång, tre tackor kvar som ska lamma. I år blir det antagligen drygt 70 lamm.  
 
Lammen har fullt med spring i benen och deras stackars mammor ser helt sluta ut. Oj vad jag längtar tills det går att få ut dom på bete. Tackorna får ju så mycket bättre mat därute i det gröna och lammen får mer yta att röra sej på.
 
Har blivit inspirerad av min omgivning till den milda grad, att jag funderar på att försöka få igång en cirkel runt självhushållning. Vore himla kul. Vi kör ju nu en lördag varje månad en lite odlingscirkel, med väldigt intresserade deltagare. Hoppas verkligen att dom känner att dom får sej lite till livs, det är hur som helst väldigt roligt att träffa deltagarna dessa lördagar. Dom har ju samma intresse som jag.
 
Ska försöka bli lite bättre på att berätta vad som händer lite oftare, men tiden ja den tiden hur ska man få den att räcka till.....