Ja trots vädret så

Ja trots att snön verkligen vräker ner idag så sitter jag här och funderar på vårens bestyr.
Har börjat kolla i frökatalogerna och så. Hade vid jul städat bort två av dessa så paniken spred sej. Men ibland överraskar man sej själv, hade placerat dessa precis där dom borde finnas i mappen med kataloger.
I helgen så väntar en kurs i skinnsömnad. Verkligen kul med ett avbrott och att få ny inspiration. På önskelistan över investeringar står nu en pälsmaskin så det går lite smidigare när tofflor och handskar ska sys, men dom kostar om man inte har turen att hitta någon begagnad. Vi får väl se vad som händer där.
Sedan så ska de sista lammen gå vidare, och betäckningsgrupperna upplösas. Hoppas att tackorna uppskattar att få komma åt utehagen och snön där. De baggar (två stycken) som kommer att bli kvar får en gen vrå med ett litet hus.
Vi kommer att ha lammningen lite senare i vår än förra våren, men det brukar fungera bra med att tackorna allt eftersom dom lammat får komma ut på grönbete, lammen får liksom en bra start. I år kommer fåren, första delen av sommaren, att gå på bete nere i Långviken på det vi tidigare kallade "Egon´s", men från och med nu fått ett nytt namn "Camilla och Mathias åker". Detta då det äntligen i höstas hände; Camilla och Mathias blev hemmansägare och till den bästa av åkrar som vi arrenderar. Blir skönt att få ha djuren nära någon som bryr sej även denna sommar. Sedan så får väl en del flytta på sej till "Per-Axels" och "Gun-Britts", men det blir väl fram i slutet på Juli ska jag tro. Vi har ju tur att man här runt omkring uppskattar att det finns betesdjur ute på somrarna och verkligen hjälper en med att hålla ett öga på dom. Det är så skönt när dom törs ringa och tala om ifall dom sett något konstigt hoppas att dom fortsätter med det.
Förra veckan var vi med i en artikel i Västerbottningen, en verkligt bra skriven artikel, vi var mycket nöjda med den.
En till rolig sak är att föreningens (västerbottenslamm) korvar, båda två fick diplom i tävlingen "Husmansbord, jakten på Sveriges landskapsmat" och den råa korven VÄSTERBOTTNINGEN även fick ett hedersomnämnande.
Nu ska jag ta en titt ut och kolla hur mycket mer snö det kommit sedan jag var ut och la på i pannan.