BEM

Så var då tredje bondens över för i år nu återstår bara sju lördagar av denna fantastiska marknad.
Alla är så himla nöjda att vi producenter är i stan, visar och säljer våra produkter. Idag så spelades några avsnitt av Go´kväll in på marknaden, så vi fick träffa både Susanne och Fredrik, himla kul. Som vanligt så var intresset stort men inte lika stort som förra lördagen, den var helt otrolig hur mycket folk som helst, man var verkligen trött när man kom hem men otroligt nöjd.
Tur att "pojkarna" (mågarna och Mikael)  hade fixat med maten när vi kom hem även denna lördag, då jag klantade till det i morse och tog två trappsteg i ett på väg ner efter morgonduschen, det känns kan jag säga nu när vi får koppla av.
Annars så går det mesta jättebra, grönsakerna har inte drabbats av någon ohyra att prata om denna säsong, intresset för närproducerat bara ökar, man skulle bara ha mer ork och fler timmar per dygn så ....  ja, fåren ser då ut att må bra även dom, lammen växer så imorgon ska vi försöka ta in bagglammen från betet och kolla upp vilka som börjar bli klara. Det enda negativa just nu är väl att vi väntar på att få bärja en andra skörd och regnet som kom oväntat, men så är det ju ....

Nu så har det börjat...

Ja så var den igång för elfte året i rad Bondens Egen Marknad, i år så kör vi  sju gånger för andra gången.
Som vanligt så var det helt otroligt mycket att stå i innan vi var klara för avfärd och trots att vi borde ha rutin vid det här laget så fanns det sker som vi kunde gjort bättre, men nästa lördag så...
Tycker nog att vi fått många produkter klara trots att vi startar så tidigt, visst morötterna var verkligen primörer, men löken är helt okej, vitlöken ska ju egentligen redan vara skördad men visst har vi kvar en del i landet. Broccolin ser fin ut men blomkålen låter vänta på sej men den som väntar på nåt gått ...
Potatisen ja den runda har växt bra, mandel och King Edvard får nog växa ett tag till.
I morgon kommer årets praktikant från Forslundas trädgårdsutbildning, det blir bra han får nog börja med att hjälpa Erling med dukarna, det blir spännande och se hur ogräset mått under det vita täcket. (Antagligen så har det trivts otroligt bra som vanligt).
Fick en present av Susanne Jonsson i går, hennes kokbok från go`kväll. Den innehåller verkligen en hel del inspiration och bilder på snygga grönsaker. Tack Susanne.
Annars så blev gårdagen hur stressig som helst, tur att man har dom som ställer upp. BEM håller på mellan 10 och 15 och vi skulle på en vigsel redan kl 14, här fick då Lotta och Oden ta över arbetet på marknaden och vi fick åka hem och byta om. Tack för hjälpen för hur skulle det annars gått.Tack till Sandra också, som ställde också upp och var barnvakt. Bröllopet var hur trevligt som helst, man märkte verkligen att man tänkt till vid bordsplaceringen, men så var det ju Emma och Jocke som äntligen bestämt sej efter nitton år och fyra barn.
Marknaden drog, trots att Nolia forfarande var igång en hel del människor, men nog tror jag att det var något färre än förra årets första dag. Blev interjuvad i radion och VK, kul. Det ledde faktiskt till att några på genomresa kom förbi och handlade i dag.
Några bilder kom inte till under gårdagens marknad, det måste vi försöka ändra på nästa lördag.
Nej, nu är det dags att krypa ner i sängen för ett natts god sömn, så morgondagen orkas med.