Sommaren kanske kommer...

Nu är det fullt i växthus och drivbänkar. Kål, sallat, purjo, kryddor ja det mesta är sått en eller två omgångar.
Ute regnar och regnar det, dag ut och dag in. För att komma ut på åkern för att harva, gödsla och så behövs nog lite mer soliga dagar ska jag tro.
I fårens hus så har det kommit 49 lamm. 
Kolla in fingret som kom ivägen. Men fanns inga bättre bilder.
 
Växthuset knakar;
 
Idag har vi planerat för att de första tackorna med lamm ska få komma ut på bete, får se om vädret vill vara med oss. Baggarna har varit ute några dagar redan. Jo tackorna är klippta nu, till en del. Som vanligt så kommer en del av våra får att vara ute på lite satelitbeten även i år. Har stort förtroende för dom som lånar dessa.
 
Har också haft en helt ny upplevelse sista veckorna, vi gick med i Woof en organisation som sammanför eko-gårdar med volontärer. Vår första volontär var en ung kille från Tyskland, Leo, helt underbar grabb med en iver att arbeta och lära sej. Som person väldigt enkel och trevlig. Mycket lyckat. Ribban hamnde rätt högt från början så att säga. 
 
Nu väntar vi på klarare väder så palsternacka, morötter, persiljerot, rödbeta mm får komma ner i jorden. Löken funkar det med att plantera även i regn, men att så i regn brukar inte gå så bra fröna som vill följa med tillbaka igen.
I år så odlar vi som vanligt det mesta som går på friland, men vi provar lite nytt; persiljerot, havrerot och svartrot är ju inte det vi odlar vart år. Sedan kommer vi efter förra årets försök att odla mer kryddor på friland. Jordärtskockorna får lite mer plats, liksom bönorna, något mindre kål (tror jag), men helt klart mindre potatis. Det beror helt enkelt på att restaurangerna efterfrågar i första hand skjöld potatis helst även skalad. Men för eget och andras behov så kommer vi att sätt en del.
Tänk om man hann med lite jordgubbar, också. Men ska plantera lite rabarber i den före detta kryddgården för att fylla upp denna. Hinner och orkar inte med den just nu.