Lite avrapportering....

Igår hade jag födelsedag igen nu har jag upplevt jättemångs sådana. 
Då en stor del av lammen skulle ivåg till slakt anlitade vi Chatarina Ottoson med hundar att hämta ihop dessa, vilken upplevelse det är att ta ihop får med vallhundar iställer för människor enbart. Tror att hon hämtade in drygt 60 djur från två olika beten  på mindre än 1 timme och så behövde hon bara vara lite upprörd. Skulle vi arbetat med detta själva hade hela dagen gått åt och vi hade varit otroligt frusterade. Vägning, sortering och märkning gick som en dans efteråt då vi alla var fortfarande på gott humör. 
Min syster kom då på ett rim; igår fyllde jag år och då arbetade jag hela dagen med mina får. Nej någon tårta blev det inte allt på grund av tidsbrist.
BEM är snart över för i år, skönt ska det bli med "lediga lördagar" nu har vi bara en gång kvar. Det behövs nog lite ledig tid nu framöver för att ta hand om familjen och rå om varandra. 
I lördags fick vi i föreningen hämta vårt tredje pris i mathantverkstävlingen "Matverket 2013" för vår underbara råa lammkorv, kul. Eventet på Östra Gymnasiet med Mathias Dalhgren avlöpte bra, tror att alla var nöjda med dagen,  rapport kommer på Västerbottens Gårdslamm hemsida strax. I familjen hände mindre muntra saker, men som min policy är så tar jag inte upp det här på bloggen.
I dag skickade vi alltså iväg 32 djur till Norrbottensgården, alla är bokade ska göra fördelningen när slaktresultatet kommer på mejlen, men vet ju att 15 ska till Viktoria och 7 ska bli chark, kvar är alltså 10 djur att fördela ut till privatkunderna får väl dra lott på vems tur det är denna omgång, fler kommer ju.
 
En lite sådär bild från förra vallningen, filmade mest den gången och glömde då bort allt vad fotografering hette den här gången.
 
 
 

Mitt i BEM

Ja då är vi i mitten på Bondens Egen Marknad. Idag har vi skördat morötter, vi har gott om alla sorters kål, löken ser fin ut, vitlöken är helt otroligt fin. Ja det ser bra ut, trött är jag men snart får man nyttja sängen.
Tur har vi som har fått hit så himla trevliga och duktiga praktikanter, hela tre stycken och allt. Det går som på räls det mesta just nu risken är ju att vi blir bortskämda. Nästa helg är det skördemarknad i Tavelsjö och vi har bestämt oss för att hoppa över lördagen på BEM och ladda batterierna. Erling har ju fallit och skadat axeln ont som rackarn har han emellanåt och lite handikappad är han och då märks det att arbetet blir lidande. Mikaels hus renoveras ju, nytt tak och hall ska det bli, tur att man har "lejendes " för hur skulle det annars bli.
Just denna vecka har i skördat, broccoli, blomkål i alla färger, morötter, lök, sockerärt, bondböna och lite till. Tänk att vi fick lite morötter till slut, trodde att dessa skulle gå om intet men ...
Broccolin ser bra ut i år stor iallafall och som vanligt ovanligt god.

Rödkål, vackert eller hur?

 
BlomkålOch så får vi se om jag klarade av detta nya.