Påsk

Vill bara berätta att nu inför påsk så finns det god tillgång på lammstek. Benfri med löst rörben i. Detta är en stek som man med fördel kryddar inifrån och ut, liksom lägger i rörbenet och binder ihop för att sedan steka i ugnen eller järngrytan på spisen. Jag bistå med tips.
Stekarna ligger i pris, ungefär runt 300-350 kr stycket. Finns både som eko och konventionell, dock inte från vår egen produktion, men vi har full koll på vartifrån dom kommer.
Lite färs och annat finns också, från vår egen gård.
Det bästa är dock att man beställer under denna vecka för säker leverans påskveckan. (Vi har dom i vår stora frys och måste ta hem till gården.) Vi kommer att ha öppet under onsdag 16/4 mellan kl 14-19 så man kan hämta ut stekar , handla potatis, korv mm. Annan tid efter överenskommelse.

Påsktider

var nere på vår frys häromdagen och konstaterar så att vi i föreningen har några lammlådor till salu. Dessa kommer nu inte från Oxviken men från två andra KRAVgårdar. Hör av er ifall det skulle smaka med lamm till påsken.
Annars så finns det fortfarande möjlighet att få tag på potatis.
Och under veckan så kommer en av årets händelser förhoppningsvis att äga rum; Lagom innan påsk så planeras att årets hönskycklingar kläcks, alltid lika spännande och roligt.
Annars så har vi kommit igång en del med sådderna, planerar att starta upp stora glashuset i veckan så det är gjort innan lamningen.
En annan stor händelse under veckan är att nu startar Min Farm upp på riktigt. Ska bli otroligt spännande att se vart detta ska ta vägen.
Det är nedlagt en massa jobb på allt detta och det har också uppmärksammats mycket i media, Anna bloggar under tidningen Lands blogg och denna har gjort succé.
Förra veckan hade jag, hör och häpna, besök här på gården av två unga människor som gärna vill börja med får,(det var inte från samma gård, utan två helt fristående från varandra) men då känt att dom behöver någon att prata med runt detta. Verkligen positivt att få kontakt med dessa. Kanske att trenden börjar vända så smått var gäller jordbruket överlag, man kan bara hoppas. Den ena en ung tjej som tagit över familjens gård, där djuren försvann 2006 och verkligen känner att det vore på plats med lite djur på gården, får se hur det hela utvecklar sej. Men det känns som att kanske, kanske……