Och tiden den går...

Ja det händer saker även om man inte är inne och bloggar.
Vi har fått några lamm  som är resultatet av att våra två baggar gick sin egen väg i somras, lammen var inte planerade att komma så här i början på året men inte var dom oväntade. Sju till antalet fyra bruna, ett vitt och två svarta helt enligt mammornas färg. Ja nu håller som på att blivit riktigt stora äter lite hö och så, men otroligt trevliga och söta, roligt att det händer något under den här perioden också.
Tovningskurs har vi gått och kommit fram till att detta med tovning är något mer omständligt än att sy i skinn, men allt har sin tjusning. Tova gör man med ull vatten och såpa, man kan filta också så använder man nålar, fick vi lära oss. Alla fick till något enligt eget önskemål fast vi blev tvugna att börja med en sittdyna och tur var väl det  så vi fick lära oss grunderna ordentligt. 
Resultatet tillsammans med vår kursledare;
Ja det är resultatet från alla oss som var med på kursen, tro inget annat.
Jag var iväg till Kia på Forsbacka och färgade en del ull innan kursen, det var verkligen en rolig dag med ett gott resultat, sedan så kardade jag upp en massa ull så vi kunde använda vår egen ull under kursen, kändes verkligen toppen.
Igår hade vi en träff här tillsammans med ena grundaren av Min Farm, Anna, och VK vilket resulterade i en artikel om detta projekt. Jag ser verkligen fram emot detta samarbete som jag ser som ett komplement till Västerbottens Gårdslamm och allt arbete vi har där. 
Vi arbetar just nu inom Västerbottens Gårdslamm att sjösätta den organisation som vi byggt byggt upp med hjälp av projektet Västerbottenslamm. Idag hade vi vår tredje sammanskomst runt detta och det ser ut som vi kommer i mål med arbetet.
Frökatalogerna bläddras det i för fullt och den neddragning som vi planerat vad gäller odlingarna kommer inte att bli av så mycket kan jag avslöja, nu drar vi på för fullt en sänsong till efter att  ha vilat lite förra säsongen. Det var nödvändigt för att samla krafter får se om dom räcker till denna säsong. Men det känns som att all positiv respons som vi får hela tiden kan hjälpa till. Någon Bondens Egen Marknad blir det nog inte däremot för oss detta år, vi kommer att satsa på Min Farm, restaurangerna och gårdsförsäljning fullt ut. Ja nog kommer vi att sakna dessa lördagar men ibland kommer man till ett vägskäl och då måste man välja väg och vi hoppas att vi väljer rätt nu.