Och snön den vräker ner.

Nu är det svårt att tro, men om 3 månader ungefär så ska vi börja planera ute på landen, först ska ju löken ner och det borde gå bra eftersom vi i år ska sätta den nere på "Ullas" och där ligger solen och blåsten på så snön borde tina bort där tidigt. så här såg det ut i söndags här på gården.
Här står grillvagnen, lite besvärligt om man skulle vilja tvärgrilla sej en korv.
En blompedistal som rymmer, i vanliga fall, fyra gränsforskrukor men just nu bara en massa snö.
Lite högt vid uteserveringen, här kan man om vill (ifall man är ett får) bara gå ut och ta sej en extra sväng, vilket också våra baggar ägnade sej åt, men nu har vi fixat till hägnet. Har, iallafall som vi kan komma ihåg, aldrig haft så mycket snö i utehagen. Visst brukar det snöa men efter någon blidvädersdag så sjunker det ju ihop, i vinter har ju
blidvädret lyst med sin frånvaro hittills men det kommer nog. Ser bra ut idag.
Sist men inte minst gårdsrönnen.
I helgen har det skottats snö, på tak och mark, högarna har växt och blivit riktigt hyfsade pulkbackar.
En snögubbe byggdes uppe på lagårdstaket, men den revs innan jag hann fram med kameran.
Igår så "röjde" vi runt fårhuset verkligen av högsta behov, nu borde vi nog skotta fram det stora växthuset
och få bort snön från det lilla gröna. Tänka sej vad man arbetar med denna snö som ändå är borta till midsommar
det tar ju liksom aldrig slut och sedan är det ändå ogjort nästa vinter. Skillanden med när man odlar är det att så får man ett resultat som man kan se men arbetet med snön ger ju ett väldigt kortvarigt resultat, det finns liksom inte kvar. Tänkte på det när jag var ner till stan i förra veckan och mötte lastbil efter lastbil som transporterade bort snö till tippen på Kolbäcken där den sedan styrs omkring och bildar en jättehög som knappt smälter på hela sommaren, kan detta var bra för miljön, förstår att när man bygger som man gör i stan att snön inte har någonstans att vara men det kan väl knappast vara en nyhet det här med snön.
En sak som verkligen är toppen med denna vinter är sparkföret här ute, äntligen en sån vinter.
Så allt har en framsida och en baksida.
Vecka 11 planerar vi för slakt, ikväll är det miljöutbildning undrar om vi ska satsa på semlor eller?
Ska kolla ifall vi kan hämta lite jord i morgon så jag får börja med lite sådder, har i år samköpt med andra odlare och då satsat på Weibulls efter alla tester så ser jag den jorden är mest att lita på. Måste också städa ur lagår´n så det finns nånstans att starta upp det hela.
Fick oväntat besök i går och blev inspirerad runt detta med ullen, kanske att jag får iväg några säckar för spinning, ja man vet ju aldrig. Måste iallafall försöka sortera och tvätta upp en del, karda och försöka mej på den nya spinnrocken annars får jag väl sälja iväg ullen det finns efterfrågan, himla kul. Nu skulle det bara finnas obegränsat med tid.

Isa och Frost

Ja, årets första lamm är nu en vecka Isa och Frost fick dom heta eftersom dom föddes på årets hittills kallaste dag.
Tur att det finns väremlampor, givetvis så hade vi inte planerat en lammning på den här tiden av året, men som man säger "Människan spår Gud rår".  Tackan,Bora, hade vi tidigare sålt men av olika anledningar så kom hon tillbaka till oss, och vi skiljde ifrån bagglammen på en gång och enligt beräkningar så skulle detta inte ske men så det kan hända. Båda lammen mår utmärkt men vem som är far till som står i stjärnorna. Den riktiga lammningen borde komma igång under April månad och eventuellt hålla på till mitten på Maj.
Har annars börjat beställa hem lite frön och fortsätter med planering inför sommaren. Har påbörjat planeringen med restaurangerna och nu återstår det bara någon, våra kvarvarnade lamm planernas till slakt före påsken men vi kommer även att ha några just efter antar jag.
Har i dag deltagit i ett litet säljmöte inom föreningen, så lamm under våren kommer vi kunna leverera inom föreningen.
Ute håller kylan ställningarna om än den mildras nu eftersom, men intet en dag med plusgrader bättre än att det regnar iallafall. Snö har vi då fått.
Lägger in lite bilder;
Snö i stället för blommorna.                                                Mitt favoritmotiv med lite mer snö.
Dom här bilderna är tagna med mobilen, otroligt bra till trots. Men kameran kommer nog ändå att få finnas
kvar i framtiden.
Nu väntar man på mej vid matbordet får lov att sluta denna bloggstund ska försöka fånga dom nya lammen på bild och får väl återkomma med detta.