Så kommer nog våren även i år

Ja efter en av de kallaste vårar, med ihållande kyla och snö så verkar värmen så komma. Regnet som kom tidigare i veckan var välkommet för att inte tala om värmen. Nu har den mesta löken kommit i jorden, och har vi tur så får ner lite rotsaker i marken den kommande veckan. Fåren lammar för fullt, hittills har det föddas 51 levande lamm. Det har inte varit helt problemfritt detta år, om det beror på att många tackor fått tre lamm eller något annat vet jag inte än. Men antalet kan bero på att vi satte ut tackorna på ett bete här hemma sent förra hösten. Betet bestod av en haverärtblandning som vi sått in grönsakslandet med, hur vi tänkte där vet nog ingen. På tal om lamm; Från och med denna säsong, så återgår vi till att sälja alla våra produkter under namnet OXVIKENS GÅRD, gäller grönsaker, får/lamm, skinn, grisar, uthyrning av redskap, rådgivning och vad annat vi kan hitta på. Föreningen Västerbottens Gårdslamm har nått sina mål, med att lansera de lokala lammen på en lokal marknad, samt att få upp avräkningspriset på produkten. Givetvis kommer vi alla gårdar att fortsätta arbeta i denna anda även framåt. Men vi har tagit det beslutet att lägga ner föreningen och varumärket Västerbottens Gårdslamm har överlåtits till en privat aktör. Detta innebär; om man önskat köpa lamm från denna gård så tar man kontakt direkt med oss. Vi har också möjlighet att förmedla lamm från andra gårdar om vi inte har tillgång. Det är tre gårdar som fortsättningsvis kommer att ha ett visst samarbete, alla ekologiska, men ändå så verkar var och en för sej och säljer under sitt gårdsnamn. Vår mejladress; oxvikensgard@byanat.se eller mobilen 070-392 77 87. Rapporter från odlandet kommer framöver, hoppas jag....

Rådgivning grönsaksodling

Från och med denna säsong så erbjuder vi även rådgivning runt odling av grönsaker. Beställer gör man på telefon 070-392 77 87, och då kommer vi överens om hur, när och var och hur stor kostnaden kan bli.

Trädgårdsredskap uthyres!

PRISLISTA HYRA TRÄDGÅRDSREDSKAP. Såmaskin och gallervält: 100 kr 3 dygn, därefter 50 kr/dygn Bensindriven häcksax, inkl bränsle: 250 kr/dygn Bensindriven häcksax, med för- längningsarm, inkl bränsle: 280 kr/dygn Vertikalskärare, bensindriven: 300 kr/dygn Jordfräs, 5 hk 325 kr/dygn Jordkultivator, 2-4 hk: 300 kr/dygn Till vertikalskärare, jordfräs och jordkultivator rekommenderar vi att ni använder Aspen Blå 4-takts bränsle. Häcksaxarna körs på Aspen Röd 2-takt, här följer det med bränsle för normal användning under ett dygn. Vid hyra över dygnet kommer vi överens. Redskapen återlämnas rengjorda. Spola EJ med vatten. Kontakt Erling Sundling 070-882 50 94 Vi föredrar att ni betalar via Swish, vid avhämtning av redskap. Redskapen finns i Yttre Långviken 153, Tavelsjö, Oxvikens Gård. Rådgivning grönsaksodling kostnad efter överenskommelse!