Jo vi finns kvar......

Nu när jag var in och kollade vårt bloggande så upptäcker jag att vi ligger mer än tre månader efter, men nu ska uppdateras.
 
Den otroligt fina våren gjorde att potatisen kom i jorden 12 dagar tidigare än någonsin och då såg det ut så här;
 
Tre uthålliga män i koncenterat arbete, vilket sedan ska visa sej ge gott resultat.
Vi skördar nu för fullt, alla sorter ser ut att ha växt till bra ja till och med över förväntan.
 
Vad gäller fåren så visst lammade alla och det blev en aning över förväntan även här.
Våra 46 tackor som lammade fick totalt 104 lamm, varav 98 kommer att växa upp. Hade nog egentligen hellre sett att dom fått runt 80 lamm tillsammans det blir lite mindre komplicerat om varje tacka får två lamm var och några får ett, men det verkar fungera bra som det ser ut idag. Lammningen blev lite väl sen första lammer föddes den 19 maj och sista 17 juni. Synd ett år som detta när betet växer till tidigt. 
Nu har dom ätit klart på första betet och vi fått hjälp att flytta dom vidare till bete nummer två, och då såg det ut så här;
 
Här dom på väg över ett dike som dom inte visste fanns, tidigare. Men duktiga hundar och lite tjuriga människor hjälptes år och iväg bar det.
 
Här har dom passerat klöveråkern och kommit ner på Långviksvägen, eller utmed kanske....
 
Upp på vägen och iväg med solen i ryggen och Chatarina framför...
 
Famme efter en dryg kilometers promenad, allt gick stilla och gott, med varmt blev det både för människan och djur, hundar såväl som för fåren.
 
Välförtjänt vila för dagens tre hjältar.
 
Skördandet har kommit igång för fullt broccoli och potatis finns liksom spetskål, dill och lite till allt eftersom.
Under gårdagen hade vi ett väldigt trevligt studiebesök av en invandrargrupp som deltar i en odlingscirkel i stadsodling. Deltagarna fick till sej lite om och grönsaksodling, fick gräva sin egen potis och skörda lite grönt.
Verkade som det var uppskattat.
 
Till helgen den 17 augusti startar Bondens Egen Marknad i stan, men vi kommer att stanna hemma och njuta av Tavelsjö halvmara.
Vi kommer att finnas frömst hemma på gården och eventuellt vara representade vi målgången.
Lördag den 24 aug är vi däremot på plats vid Vänortsparken och BEM.
På torsdagar kommer vi att satsa på gårdsförsäljning, eftersom vi hela tiden skördar så slå gärna en signal om ni vill komma förbi på tel 070-392 77 87 så vi är på plats.