Nu närmar sej vintern….. men än finns det liv på landen

Har nu slutskördat en hel del grödor, morötter, betor, palsternacka, kålrot och rotselleri har fått komma in i kylrummet. Ute står forfarande lite olika kål som tål kylan bra, som brysselkålen den får stå tills vi skördar efter behov. Purjon står också fortfarande kvar till den del, men den ska nog får komma från landet till stor del under dagen. 
Sista leveransen till Min Farm på lördag, vi fick lov att dra ner på antalet grönsakskassar då vi var oroliga över att inte ha produkter till att fylla upp till belåtenhet. Nu när vi har ett betydligt lägre antal så kommer vi nog att hitta på att fylla upp dom på ett bra sätt.
Morötter på väg från landet;
 
Sedan har dom säckats och fått komma in i kylrummet under en plast tillsammans med palsternackan och dom andra rotsakerna.
Purjon blev ett lyckat kapitel detta år
 
Nu ska det skördas mer purjo, brysselkål, grönkål och kanske lite broccoli.
Har ett odlingsnät ute som vi måste få in under dagen, detta blir nog prio ett.
 
Imorgon så ska då vitlöken komma ner i jorden, risk för att det fryst på en aning i jorden, men det brukar vi nog kunna löa med lite våld. Inget ovanligt att det hinner göra så, man får lösa det på något sätt för ner i jorden måste den. Vi kör med en sort i år, den som de senasre åren gett bäst här hos oss VIGOR. Vi sätter bara ett litet land detta år, ska sätta ner endast runt 12 kg och lite konstigt känns det, men när vi inte har klart för oss hur stora odlingar vi kommer att ha nästa säsong så känns det bra på samma gång.
 
För två veckor sedan hade Min Farm den stora skördedagen vi levererade 70 påsar med morötter, en massa potatis, lamm och de vanliga grönsakskassarna. Här packas kassarna på den ena släpen, vi drog ner två fulla släpvagnar med grönt till Bring;