Ja nu är på väg in i ett nytt odlingsår.

Ja är ju som sagt inte så frekvent ute på bloggen just nu, beror på att det händer inte så mycket rent på gården och lite mer i det privata. Har tänkt lämna det privata och mitt andra liv lite utanför dennna blogg och låta den handla mer om verksamheten så där är det som det är.
Men nu ska vi börja ett nytt spännande produktionsår trots att vi inte riktigt är klar med förra året än. Det står till exempel fortfarande ett antal lamm och växer till sej ute i fårhuset och som vanligt har inte alla lammskinn kommit tillbaka från berederiet men vi har ett gäng hemma. Ibland så får skinnen vara precis så naturliga som dom är, ibland trycker vi nåt kul på baksidan, ibland blir dom handskar, tofflor, kuddar och sånt och själv drömmer jag om att få ihop ett större antal snygga långhåriga som jag kan sy ihop till en fäll att lägga på sängen.
Idag satte jag mej ner och började skriva ner en lista på vad som ska odlas här på gården i sommar, ja den blev inte kort vill jag påstå, nog börjar det klia i odlingsnerven en aning. Frön till chili har vi fått hem och sedan har vi beställt hem utsäde till jordärtskockorna och löken, vitlöken ligger ju redan i jorden. Listor på frön som ksa beställas har också påbörjats lite konstigt med alla snö utanför fönstret och så sitter man och funderar på vilken sorts kål man ska ha nästa år. En trevlig överraskning fick jag dock när jag öppnade en av frökatalogerna vår favoritmorot verkar finnas som frö i år, skönt för inte tyckte då jag att nån av dom vi provade under förra säsongen smakade lika bra.
Fick en idé att lägga ut lite tips så här på bloggen längre fram, och berätta lite hur vi gör inte för att jag vet om det är det rätta men det fungerar ju ibland. Så ni som om möjligt läser vår blogg får gärna mejla ifall ni tror att jag kan ge er något runt odlingarna.
Just nu så börjar det bli dags för chili, tomater, paprika och jag tror att det strax är dags för purjo, rotselleri och melon. Men detta är ju under förutsättning att man kan ge växterna tillräckligt med ljus och att dom inte får allt för varmt annars kan man gott vänta ett tag till. Man ska inte ha allt för bråttom. Titta gärna till pelargonerna också snart dags för omplantering där nu när ljuset är på väg tillbaka.
I helgen hade miljöutbildning i Västerbottenslamm detta för att vi ska kunna sätta upp en miljöplan för föreningen och medlemmarna, en intressant dag. Vi håller också på att planera upp vårens bestyr med försäljning och charktillverkning, det kommer antagligen att finnas en viss tillgång på lamm till påsken, dock begränsad.Vårlamm, framemot maj månad kommer att finnas, och då är det inte så kallade dilamm, utan lamm som är födda under förra sommaren och höst, så dom smakar.
Ja, ljuset är verkligen på gång nu var ute med hunden ikväll, efter en icket upplyst vägstump och det är verkligen ett annat mörker nu, liksom lite ljusare.
Nu är det dags för kvällskaffe och sedan bli det att krypa ner i sängen med frökatalogerna, ja man somnar ifrån dom också hur nu det kan går till, och sen drömmar man om blomkål och röbetor, härligt.
Inga bilder den här gången men nu har jag ju köpt mej ett nytt batteri till kameran så i framtiden....