Här kommer en bild på vår "gårdsgök"

Helt otroligt att en gök vill leva så nära inpå oss, nu har bilden strömmat in;
Jag stod på bron och fotade, visst med telefonen så lite grovkornig. Igår när jag gick iväg upp till Erling som flammade ogräs så kom göken och satte sej alldeles utmed i ett träd, visst brukar göken vara en skygg typ?
Ikväll harvar Erling set stora fältet nere i byn, tid tar det att få till någorlunda jämt sär ska sås i morgon, på fredag är sista dagen för EU-stöd, där ska sås in med vall med grönfoder som skyddgröda i år, torde bli ett bra foder till vintern. Hoppas att prognosen håller sej så jag kanske får ner lite sallatsplant. Ska tro att det blir skörd i år också för nu kommer nog sommaren som vi längtat så efter.

Ja då var det klart!

Nu så skulle jag ju skriva, hade lovat Susanne, att löken är satt klart för i år, tror jag. Det finns lite kvar i en hink ett gäng ynkliga och små, men ids nog intet mera. Tur att vi fått hjälp med detta, det ör roligare så.
Morötterna är sådda, jordärtskockorna likaså, imorgon kommer Nicklas så då blir det potatissättning. Hoppas också på att få ner lite bondbönor och sockerärt. Till veckan hoppas jag på att vi börjar med plantering av kålen och sallaten.
Varför står det sallat på påsen, frågade lilla Ida när hon var här på praktik och fick pröva på att så sallat i brädden, hon tyckte att det var konstigt eftersom man äter sallad, ja det är det ju, men icke mindre så heter själva sallaten det och inget annat. När sedan Mor Lisa kom för att hämta hem Ida så berättar vi vad vi gjort under dagen och Ida säger stolt att hon sått runt 400 salltsplant och mamma säger himla mycket sallad, det heter sallat än så länge säger Ida, barn lär fort, mej tog det flera år att lära detta.
Annars så verkar fåren trivas på sina beten, man undrar ju, när man besöker dom på betena så kommer hela flocken genast, kan det vara så att det finns någon eller några som skämmer bort våra får? Ja det är då helt ok för mej, kul att så många tycker att det är trevligt med betanade djur utefter vägarna. Och man vet ju också att det finns dom som har koll, ifall något skulle hända.
Idag var Erling iväg och hämtade vår nya såmaskin, den till vallen, och den var stor. Hoppas nu att vi hinner så in nere i byn första halvan på nästa vecka, annars blir det tufft den 15 juni ska det vara sått klart på åkrarna.
Något helt otroligt inträffade i morse vi hamnade så att säga under GÖKTRÄDET, eller iallafall alldeles utmed lyckades ta en bild med så bra blev den kanske inte, nehejdå den hade inte strömmat in ännu får göra ett nytt försök senare.